fredag 30 oktober 2009

Svensk historia: Vikingatiden, the final chapter

Nu följer den tredje och sista delen i denna serie om vikingatiden. Det sista kapitlet handlar om runalfabetet.

Den germanska futharken användes i Skandinavien fram till 800-talet och innehåller 24 tecken, uppdelade i tre grupper; Frejas ätt, Hagals ätt och Tyrs ätt.

När det urnordiska språket hade förändrats och utvecklats till olika skandinaviska språk (omk. år 800) så skapade nordborna en ny futhark. Den fick 16 tecken, vilket gjorde att flera ljud fick representeras av samma runa. Denna futhark uppstod i tre varianter; Normalrunor, Kortkvistsrunor och stavlösa runor.

Normalrunorna är den vanligaste formen. Nästan alla svenska runor ifrån vikingatiden är ristade med normalrunor.

Kortkvistrunor är en förenklad form av normalrunor. De skiljer sig ifrån dessa huvudsakligen genom att de har kortare bistavar (kvistar).

Stavlösa runor är en ännu längre driven förenkling. De är som en "snabbskrift till vardagslivets tjänst". De stavlösa runorna saknar i princip huvudstavar.

I vikingatidens slutskede utökades runalfabetet med s k stungna runor, som skulle beteckna sådana ljud som saknade egna tecken.
En stungen runa är en runa som har fått en punkt inristad i mitten.

Källa: Kortfattat om runor.

Jaha, i och med denna del så är nu den här serien slut. Hoppas att ni har lärt er någonting som ni inte visste om vikingatiden, och att ni gillade serien.

Nästa inlägg kommer att handla om någonting helt annat.

Vad det blir? Ja, det får ni se.

Cheers for now!

onsdag 28 oktober 2009

Svensk historia: Vikingatiden, del 2

Välkomna till del 2 i serien om vikingatiden. I det här inlägget ska det handla om runskrift, hur runorna uppkom och om deras funktioner.

Är ni klara? Då kör vi.

Enligt mytologin så var det Mimer (jätte och visdomens gud i Undervärlden) som först fick kunskap om runorna. Denna kunskap alstrades i tidernas begynnelse när Mimer drack ur Den skapande visdomens källa. Mimer blev sedan vakt för visdomskällan, som ligger i det land som fick namnet Mimers rike, belägen i den del utav Undervärlden som heter Hel.

När asaguden Oden var ung, ville han dricka ur källan för att få kraft att leda kampen mot de onda makterna. Mimer nekade honom drycken, eftersom han ansåg att Oden först måste visa sig värdig dryckens inneboende visdom.
Oden lät sig då hängas upp i världsträdet Yggdrasil, där han svalt, törstade och plågades i nio dygn.

Efter lidandet bjöd Mimer honom att dricka ur visdomens källa. Mimer lärde också Oden nio magiska runsånger. De sånger kallas fimbulsånger och har välgörande krafter.

När det gäller runornas funktioner så användes de, till skillnad ifrån dagens latinska alfabet, ofta som ett medel för att försöka se in i framtiden och för att få kontakt med osynliga makter. Runtecknen symboliserade också naturkrafter och förete'elser. Runmagi användes bl a som skydd emot faror eller för att skada sina fiender. Runkrafter åkallades för att få bättre skydd, bota sjukdomar m.m.
Runtecknen fanns på allt från smycken, redskap, dryckeshorn till vapen.

När runorna användes för kommunikation mellan människor så skrevs tecknen oftast på träskivor och träkavlar. Eftersom dessa trästycken har vittrat bort under åren som har gått så vet vi inte riktigt hur vanligt det var att brev, avtal, dikter m.m skrevs på träskivor.
Troligen var den skriftliga dokumentationen omfattande, eftersom det till och med fanns en snabbskrift, liknande stenografi, under vikingatiden.
De c:a 3.500 runstenar som uppfördes i Sverige främst under 1000-talet, var minnesstenar som troligen bara svarade för en liten del utav tidens runtext.

Källa: Kortfattat om runor.

Nu är del 2 slut, den nästa och sista delen i denna serie kommer att handla om runalfabetet.

Väl mött då.

Svensk historia: Vikingatiden, del 1

Här följer nu 1:a delen i en serie av 3 inlägg om vikingatiden, jag kan dock inte ta med precis allting men tar med så mycket som jag kan.

Vad tycker ni om svensk historia? Är den intressant, och i så fall på vilket sätt?

Själv är jag intresserad utav svensk historia, eftersom jag tycker att det är viktigt att känna till sådant.
Visst, man behöver inte kunna precis allting om den, men man kan kunna en del.

Det är lika viktigt med svensk historia som det är med den svenska kulturen, samt andra saker som har med det svenska och svenskheten att göra.

Vi svenskar ska vara stolta över vår historia och vår kultur.

När det gäller svensk historia så stod det i går på SVT text-tv en mycket intressant artikel om en nyupptäckt sak som har med vikingatiden att göra.

Så här löd artikeln:

Hus från vikingatiden i Tvååker

Nu kan Varbergs kommun ståta med något som är äldre än Bockstensmannen: en husgrund i den lilla orten Tvååker.

Arkeologer har hittat vad de tror kan vara resterna av ett litet träkapell från slutet av vikingatiden.

-Det kan ha varit en typ av mindre träkyrka som började byggas precis när kristendomen kom till Norden, säger arkeologen Anders Håkansson till Hallands Nyheter.

Vikingatiden sträckte sig till 1100-talet. Bockstensmannen tros vara från 1300-talet.

Som komplement till artikeln så kommer här lite fler fakta om vikingatiden:

Vikingatiden började någon gång efter det romerska rikets fall strax efter år 286 efter Kristus. Vikingarna var pirater av sin tid, de var också erövrare och drog ut över Västereuropa och brittiska öarna på vilda plundringståg.

På Irlands västkust härjade de också, och på den lilla avlägset belägna ön Lindisfarne som de hemsökte år 793 bad munkarna i sina böner: "Från nordmännens raseri bevare oss, milde Herre Gud!"

Vikingarna kom ifrån Skandinavien, och Skandinavien var deras hem.

De färdades under plundringstågen i långa drakskepp, och inte bara då, utan de färdades rent allmänt i dessa under sina färder på de öppna haven, älvarna och sjöarna.

Under vikingatiden importerades också mängder med trälar som utnyttjades som slavar i den tidens jordbruk.

Källor: Boken "Under piratflagg" m.fl.

Nästa del kommer att handla om runskrift, i det fallet runornas uppkomst och om runornas funktioner.

Väl mött i nästa inlägg alltså.

måndag 26 oktober 2009

Alexandra Pascalidou är Adolf Hitlers hemliga barnbarn

Efter att idag ha läst en "artikel" i Metro som är skriven av "journalisten" Alexandra Pascalidou (i folkmun kallad Plaskalidou) så kan jag bara konstatera att politiskt korrekta journalister efter alla dessa år fortfarande inte kan hålla sig till sanningen.

Däremot är de flesta av dem bra på att göra reklam för lögner, och därmed avslöja sig som de lögnare, smutskastare, fördomsspridare och antidemokrater som de är.

Dessa förintandets förespråkare av demokratin gör nämligen exakt det som de anklagar historieförnekare och historieomskrivare för, nämligen att försöka tuta i folk lögner och att försöka skriva om historien.

Som ett exempel på detta kan jag nämna den "kolumn" som journalistfascisten Alexandra Pascalidou idag i Metro skrev om Sverigedemokraterna.

Efter att läst igenom denna artikel så står det klart att den innehåller mängder med sakfel, man kan jämföra den med ett par jeans som består utav så många hål att det bara är hålen som håller ihop dem.

Ett utav exemplen på att artikeln innehåller sakfel är hennes benämning på muslimer. Hon kallar nämligen dessa för "de stackars muslimerna".

Ja, visst är det synd om en massa människor vars högsta önskningar och strävandena är, och alltid har varit, att se varenda jude utrotad ifrån jordens yta.
Muslimers judehat är ju välkänt, deras judehat sträcker närmare bestämt 1200 år tillbaka i tiden.

Beviset på att det sträcker sig så långt tillbaka i tiden är Haditherna.

Och vad beträffande judehat så såg vi det tydligt under Gazakriget, t ex i Sverige i form utav t ex attentat emot judiska synagogor och vandaliseringar utav judiska gravar.

Ett annat exempel var i Köpenhamn i Danmark, där det på en gata under Gazakriget genomfördes två demonstrationer.

På den ena sidan gatan genomfördes en demonstration för Israel, samtidigt som det på den andra sidan genomfördes en muslimsk demonstration där muslimer skrek slagord som t ex "Död åt judarna", "Sieg Heil" m.m.

Det heilades också ganska mycket i den muslimska demonstrationen.

Men nu tillbaka till Plaskalidous, ursäkta, Pascalidous artikel.

Ett annat exempel på sakfel i den är där hon jämför Sverigedemokraterna med 30-talets nazister.
Eftersom hon anser att de är likadana vore det intressant att få reda på vad hon anser om att SD är för Israels rätt att existera och judars rätt.

För om hon skulle ha haft rätt om SD så skulle ju partiet knappast ha anordnat en demonstration för Israel.
Eller hur?

Hur kan ett parti som är för judars rätt hata dem? Ja, detta tar hon naturligtvis inte upp.

Men det är å andra sidan inte så konstigt, eftersom hon inte vet vad hon pratar om.

Det gäller förresten inte bara denna "artikel", utan även saker i största allmänhet.

Hur kan detta hönshus förkroppsligat till fågelskrämma ha mage att kalla sig för journalist?
Nej, dra mig baklänges på en gammal ICA-vagn och dumpa mig i rännstenen!

Men om jag nu tycker så, varför skriver jag då om hennes "artikel"?
Jo, jag vill nämligen visa hur inkompetent, trångsynt och IQ-befriad hon är.

Läs artikeln och döm själva.

Artikeln heter "Därför är SD som en alkis" och finns på http://www.metro.se/2009/10/26/56094/darfor-ar-sd-som-en-alkis/ .

Undersökande journalistik my ass!

Uttrycket "Du är en legend i ditt eget huvud", som Dirty Harry (alltså rollfiguren som spelas av Clint Eastwood i Dirty Harry-filmerna) sade till sin chef i filmen "Sudden Impact", stämmer bra in på Alexandra Pascalidou.

fredag 23 oktober 2009

Stormen i vattenglaset om Jimmie Åkessons debattartikel är över

Det är nu glasklart att Jimmie Åkessons debattartikel i Aftonbladet i måndags inte var hets mot folkgrupp, för enligt en artikel ifrån idag så kommer JK inte att inleda en förundersökning mot den.

Följande artikel stod nämligen ikväll på SVT text-tv:

JK: SD:s debattartikel inte brottslig

Justitiekanslern (JK) inleder ingen förundersökning mot Aftonbladet med anledning av Sverigedemokraternas debattartikel om islam och muslimer i tidningen i måndags, skriver Göteborgsposten på nätet.

SD:s partiledare Jimmie Åkesson skrev bland annat "islam är det största utländska hotet sedan andra världskriget". Flera personer anmälde artikeln för hets mot folkgrupp, men JK gör en annan bedömning.

"Artikeln kan inte heller innefatta något annat tryckfrihetsbrott", skriver JK Göran Lambertz.

Ja, så var då stormen i det lilla vattenglaset angående Jimmie Åkessons debattartikel över, och det hela fick det enda rätta slutet.

JK värnade om demokratin och yttrandefriheten, men också pressfriheten och tryckfriheten, och inledde därför inte någon förundersökning.

Inget brott hade ju begåtts.

Ja, i det här fallet så segrade demokratin, och förlorarna blev de politiskt korrekta politiker, organisationer, journalister, privatpersoner och andra som fördömde artikeln eller som anmälde den för både det ena och det andra absurda.

Leve rättvisan, och bu och bä för de antidemokratiska krafternas representanter som fördömde debattartikeln.

Läs mer om det hela på http://frianyheter.wordpress.com/2009/10/23/aftonbladet-hetsade-inte-mot-muslimer/ .

http://frianyheter.wordpress.com/2009/10/26/sd-far-inte-vara-ensam-om-att-diskutera-problem-med-mangkultur/#more-24249

torsdag 22 oktober 2009

Ingen förlust för Sverigedemokraterna

Med anledning utav SD:s partiledare Jimmie Åkessons debattartikel i Aftonbladet i måndags så hoppar nu ordföranden för Sverigedemokraternas lokalavdelning i Falkenberg av partiet.

Följande artikel stod nämligen ikväll på SVT text-tv:

SD-ledare hoppar av efter islamkritik

Ordföranden för Sverigedemokraternas lokalavdelning i Falkenberg, Lars-Erik Persson lämnar partiet, bl. a. pga kritiken mot islam.

-Jag tycker inte om att man ger sig på muslimer som grupp. Jag har flera muslimer anställda på mitt arbete, och tycker att de är jätteduktiga och skötsamma. Man kan inte dra alla över en kam, säger han till TV4 Halland.

Persson säger att han även framfört sin kritik direkt till partiledaren Jimmie Åkesson, men inte fått svar.

Persson blev ordförande i april i år.

Men enligt SD:s partiledare Jimmie Åkesson så är avhopppet ingen förlust, snarare tvärtom.

Dessutom har medlemsantalet och antalet sympatisörer till Sverigedemokraterna ökat rejält sedan i måndags, då Åkesson skrev den omtalade debattartikeln.

Läs själva i en artikel i Fria Nyheter från idag om ökningen och om vad Jimmie Åkesson tycker om Lars-Erik Perssons avhopp: http://frianyheter.wordpress.com/2009/10/22/massiv-medlemstillstromning-efter-sds-debattartikel-om-islam/

onsdag 21 oktober 2009

Några fakta om islam och muslimers inställning till andra människor

Med anledning av SD:s partiledare Jimmie Åkessons omtalade debattartikel i Aftonbladet i förrgår så kommer här några fakta om islam och många muslimers inställning till andra människor.

Dessa fakta har jag hämtat ifrån en utav kommentarerna till det inlägg som finns på http://www.photoimagine.wordpress.com/2009/10/19/tystnaden-ar-bruten .

Men innan jag publicerar dessa fakta så ska jag bara nämna att Justitiekanslern (JK) Göran Lambertz i en intervju i går dementerade att han kommer att inleda en förundersökning emot debattartikeln som Jimmie Åkesson i förrgår skrev i Aftonbladet.

Han kommer alltså inte att göra någonting åt det hela. Det här innebär alltså att de 9 anmälningar om hets mot folkgrupp som har kommit in emot Aftonbladet och även Jimmie Åkesson (den emot Jimmie Åkesson stod Sveriges muslimska förbund för) inte kommer att leda någonvart.

Så Cetrum mot rasism (CMR) och ni andra som har skickat in dessa anmälningar: Ta er i brasan, era antidemokratiska nötter!

För om ni inte känner till det så har vi nämligen någonting som heter pressfrihet och tryckfrihet i det här landet.

Det framkom också igår, bl a i olika artiklar på Newsmill, att det inte var Jimmie Åkesson som har skrivit rubriken till debattartikeln, däremot var det Aftonbladet själva som hade skrivit den.

Men varför? Jo, därför att de ville sälja fler lösnummer. En annan orsak var naturligtvis också att de försökte smutskasta Sverigedemokraterna.

Jimmie Åkesson tog igår kontakt med Aftonbladet och krävde att de skulle ta tillbaka rubriken. Aftonbladet vägrade att göra detta.

Visst, att det finns tidningar som är betydligt mer populärare än Aftonbladet är inte särskilt konstigt.

Men att Aftonbladet hade SÅ dålig popularitet visste jag faktiskt inte.

Angående de källor som Jimmie Åkesson stödde sina uppgifter på i artikeln så uttalade sig igår en politiskt korrekt journalist (eller en riksdagspolitiker) igår i en artikel i Aftonbladet eller annan politiskt korrekt media igår.

Om det här med att Sverige är ledande i Europa när det gäller våldtäkter så hade hon följande:
-Ja, men att det sker så många våldtäkter i Sverige är ju bara bra, för blir fler mer benägna att anmäla dem.

Har ni hört, va????

Detta uttalande är bara ytterligare ett exempel på att många politiskt korrekta TOTALT saknar medkänsla och sunt förnuft emot människor som utsätts för olika brott.
Avskum som ett svin som hon som sade detta önskar jag en "härlig" och extremt brutal våldtäkt som begås utav sisådär 10 våldtäktsmän!

Vid närmare eftertanke så har jag för mig att det var den avskyvärda journalisten Lena Melin på Aftonbladet som sade detta "trevliga" lilla uttalande.

Men nu till de fakta om islam och många muslimers inställning till andra människor. Varsegoda, här kommer de:

De första källorna till islams sanna natur är de senaste surorna (det vill säga, de sista som nedtecknades rent kronologiskt, de som med andra ord skrevs ner efter att Muhammed erövrat Mecka) i Koranen, samt först och främst de traditioner om Muhammeds egna ord som nedtecknade i de s. k. Haditherna (de skrevs ner i de två seklerna efter Muhammeds dsöd, de styr en muslims vardag och liv i detalj, de är MINST lika viktiga som Koranen), varav de främsta är Sahih Bukhari och Sadih Muslim.

Där finns bland annat att läsa: "o muslim, en jude gömmer sig bakom mig - döda honom!"
Det var inspelningar av dessa verser från Sahih Bukhari som såldes på Södermalmsmoske'n för några år sedan. Dessa ord skrevs ner sisådär 1200år innan staten Israel existerade.

Om ni undrar om jag har kollat upp att det som stod i kommentaren är sant så, ja, det har jag.

Dessutom känner jag sedan tidigare till det här som skedde i Södermalmsmoske'n.
För i samband med det så såg jag nämligen ett seminarium som gick i SVT, närmare bestämt i kanal 1.

På detta seminarium talade bl a en judisk professor, han talade svenska utan brytning om nu någon undrar och hans svenska var felfri.

Han sade bl a följande: -Det är inte de svenska nazisterna som är hotet mot de judar som finns i Sverige, det är de muslimer som finns i Sverige.
-Jag kan ta ett exempel på detta: Det finns en moske' här i Stockholm på Södermalm där det helt öppet säljs kassettband med grov antijudisk hatpropaganda. Och varken politikerna eller polisen gör någonting åt detta.

Nå, vad säger ni om detta?

Läs även Jimmie Åkessons artikel på Newsmill, där han bl a förklarar syftet med debattartikeln i
Aftonbladet.

Direktlänk till den: http://www.newsmill.se/artikel/2009/10/19/aftonbladet-forvranger-min-debattartikel

Läs även en artikel som redovisar Sverigedemokraternas pressmeddelande om artikeln och där de fakta finns som Jimmie Åkesson stödjer sig på: http://frianyheter.wordpress.com/2009/10/21/akesson-jag-har-belagg-for-mina-pastaenden/

måndag 19 oktober 2009

Om den antidemokratiska/antirasistiska tidskriften Expo

Expo är en antidemokratisk, åsiktsfientlig och yttrandefrihetshatlig tidskrift vars medarbetare lever i sin alldeles egen lilla lögnbubbla, detta bekräftas ju hela tiden gång efter gång utav de själva.
Det räcker med att läsa igenom olika delar på Expos hemsida, t ex olika artiklar, för att upptäcka att så är fallet, man kan t ex ta en titt på vilka samarbetspartners som tidningen har.

Med vad annat kan man vänta sig ifrån en bunt vänsterextremistiska lögnhalsar som hatar åsiktsfrihet och yttrandefrihet, och vars mål är att krossa den lilla demokrati som vi har i Sverige?

För Sverige är på god väg att få en diktatur, detta framkommer det dagligen bevis på.
Alltså lär Expo vara nöjda, eftersom deras mål är att Sverige ska bli en diktatur.

Ett utav exemplen på det är ju när etablissemanget kör över folket i olika frågor.

Det är ju som Michael Gorbatjov, Sovjetunionens siste ledare, idag sade en intervju i tidningen Novaja Gazeta.

Vad sade han då? Jo, följande:

-Vad är demokrati när folket inte är en del av den?

Nu pratade han visserligen om hur Ryssland har blivit, men han kunde lika gärna ha pratat om Sverige.

För det som han sade gäller tyvärr också i Sverige.

Vad beträffande Expogänget så borde hela bunten dra till Burma så att de får se hur det är i en diktatur.

För Daniel Pool & Co på Expo vill tydligen att Sverige ska vara en västerländsk variant på Burma.

Sagan om ett socialdemokratiskt politikersvin

Under dagen och ikväll så stod det på SVT text-tv en notis som hette Politikersvinn.

Men det verkar som om det hade blivit ett feltryck, det skulle nog ha stått Politikersvin istället.

Så här löd i alla fall notisen:

En socialdemokratisk politiker misstänks för förskingring av närmare en kvarts miljon kronor, skriver Skånska Dagbladet. Politikern har "lånat" pengar ur en kassa hon haft tillgång till genom sin politiska position.
Politikern har polisanmälts.

Ja, en politiker som har gjort som den här, uppenbarligen kvinnliga, politikern har gjort passar bättre som aktör på svarta marknaden istället.

Hon är helt enkelt i fel branch, alldeles käpprätt åt helvete fel förresten.

söndag 18 oktober 2009

Den brottsling som tror att han eller hon är säker utanför Sverige biter sig själv i arslet

De brottslingar som har begått brott i Sverige och tror att de kan komma undan den svenska rättvisan genom att sticka till ett annat land lurar uppenbarligen sig själva.

Följande artikel stod nämligen ikväll på SVT text-tv:

Återkallat pass får hem brottsling

Att återkalla personens pass samtidigt som en internationell efterlysning utfärdas har blivit ett effektivt sätt för svensk polis att snabbt få hem brottslingar som gömmer sig utomlands.

-Man slipper ett långt utlämningförfarande som ibland tar månader, säger Kent Widing på Rikskrim till TT.

Ett återkallat pass innebär att personen automatiskt vistas illegalt i det nya landet. Då kan utlämningen vara verkställd inom 10-14 dagar.

I år har metoden använts vid fem-sex tillfällen, enligt Widing.

Vad tycker ni om det här?

Själv visste jag inte att polisen kan göra så här, man kan ju inte veta precis allting.

Men den här taktiken är uppenbarligen bra när den svenska polisen ska ha tag på en brottsling som har flytt ifrån Sverige i ett försök att undkomma rättvisan.

Och därför är det naturligtvis bra om den fortsätter att finnas till.

fredag 16 oktober 2009

Det är mer och mer uppenbart att SD i nästa års val kommer in i riksdagen

Idag stod följande artikel på TV4:s text-tv:

SD kommer in nästa val

Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen efter nästa val. Det säger idag socialdemokraten Göran Johansson, tidigare ordförande i kommunstyrelsen i Göteborg, till Politikerbloggen.

-De kommer in den här gången, det har jag sagt länge.
PB: Vad händer om de inte lyckas?
¨-Då är de helt slut som parti.

En annan artikel om SD stod också den på TV4:s text-tv idag.
Den löd så här:

SD går ut hårt inför valet

Sverigedemokraterna satsar stort på nästa års val. 19 miljoner tänker partiet lägga på i första hand brevutskick och reklam i TV4.

Det är betydligt mer än vad riksdagspartierna Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Kristdemokraterna har satt av till sina valkampanjer, skriver Svenska Dagbladet.
MP räknar med sju miljoner och V med nio.

Ja, det är inte bara Göran Johansson som är säker på att Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen i nästa val, utan också många andra politiskt korrekta, både inom politiken och på andra håll.

Och det finns heller ingenting som talar för att de inte kommer att komma in, med tanke på bl a de många negativa saker som t ex invandringen, det mångkulturella samhället och en massa andra saker står för.

Så det hela ser mycket lovande ut för SD.

Enligt en annan artikel på TV4:s text-tv vill även 4 av 10 väljare att de etablerade partierna samarbetar med Sverigedemokraterna.

Samtidigt finns det många som fortfarande tror på lögnerna om att Sverigedemokraterna är ett "främlingsfientligt" parti, vilket partiet naturligtvis inte är.

Däremot är SD ett realistiskt parti som står för en verklighetsförankrad politik med realistiska budskap.

Dessutom finns det ingenting som heter främlingsfientligt, detta ord finns ju inte utan är påhittat utav det politiskt korrekta etablissemanget.

Som sagt, allting talar för att Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen i nästa val, vilket naturligtvis är bra.

Vad tycker ni själva om det här?

Är det bra om SD kommer in i riksdagen i nästa val, och i så fall varför?

Eller är det inte bra om de kommer in, och i så fall varför?

Direktlänken till uppropet mot pedofilbloggen

Här följer nu direktlänken till uppropet mot pedofilbloggen: attisblogg.blogg.se/2009/october/ska-vi-tillata-pedofiler-pa-bloggarna.html

Gå in på den och skriv på. Ni behöver bara skriva i en kommentar till det att ni är med i uppropet och länka till er blogg.

Det hela är alltså mycket enkelt.

torsdag 15 oktober 2009

Stöd uppropet mot den omtalade pedofilbloggen på blogspot.com

Få har väl kunnat missa det som den senaste veckan har varit uppmärksammat i media och på andra håll om en viss pedofilblogg på blogspot.com.

Vad jag vet så är polisen inkopplad på fallet.

Med anledning av dessa saker har det därför idag startat en kampanj/ett upprop på blogspot.com med syfte att få bort bloggen.

Uppropet har startats av Attis som driver bloggen "Attisblogg" på www.attisblogg.blogg.se , och målsättningen är att det ska spridas på flera olika bloggsidor, t ex blogspot.com, metrobloggen.se, blogg.se och wordpress.com.

Jag och många andra är redan med i detta upprop, och jag uppmanar er att bli detsamma. Så gå in på hennes blogg och skriv under i något av hennes inlägg. Lämna också en länk hos henne till er blogg när ni skriver under.

Jag kommer att kopiera detta inlägg och lägga ut det på mina andra bloggar, ni får gärna kopiera detta inlägg från min blogg och publicera det i eran.

För detta måste spridas!

Med anledning av att han kanske tänker hacka sig in på andras bloggar och skriva där så tar jag från och med nu till vana att kolla igenom mina inlägg extra noga ett bra tag framöver nu varenda gång som jag går in på min blogg, typ kanske ett år, utifall att jag är i farozonen.

Så nu vet ni det.

onsdag 14 oktober 2009

Har kvinnor temperament om de har ett födelsemärke på låret?

Nu ska jag lägga in en liten fräckis i bloggen, har ju inte lagt in en vits någon gång så därför är det dags för det nu.
Så varsegoda nu, för här kommer den:

Det var fyra grabbar som en kväll hade pokerkväll hemma hos en utav dem. Grabbarna hette Ulrik, Anders, Rolle och Fålle.

Men det gick inte så bra för Ulrik, han förlorade mest. Så till slut tröttnade han och lade av.

De andra tre fortsatte dock att spela, men efter en stund tröttnade en av dem. Då fortsatte de andra två, men efter en liten stund lade de av de också.
Det är ju inte så kul att spela poker när man bara är två stycken.

-Jaha, vad gör vi nu då?, sade Anders.

-Jaaduuuu, sade de andra tre i en mun.....

-Jag vet, sade Ulrik, vi kan prata brudar istället.

-Äääh, va faan, det blir ju bara skit då, sade Rolle. -Eller vaddå, ska jag sitta här och berätta för er hur många brudar jag har haft genom åren och hur många som det har gått åt helvete med, alltså typ allihop? -Nej, fy faan, det har jag ingen lust med!

-Det är lugnt, det behöver du ju inte göra nu när du redan har gjort det, sade Anders.

Då blev Rolle förbannad och reste sig upp. -Ska du ha stryk, eller vad är det frågan om???, undrade han.

-Lugna ner dig, sade Ulrik, jag kan snacka istället. -Vet ni om att blondiner är dummare än andra brudar?

-Ja, haha, skrattade Anders, det vet ju varenda jävel!

Nu blev Rolle förbannad igen! -Jaså du, din jävel, det säger du?? -Jag har ju för faan varit ihop med en en gång! -Nu jävlar ska du få stryk, din jävel!!!

-Lugna ner dig nu, sade Fålle. -Men jag vet i alla fall en sak om brudar som är sann.

-Jaså? -Och vad i helvete är det då??, frågade Rolle.

-Jo, sade Fålle, brudar som har ett födelsemärke på låret har ett sjuhelvetes temperament.

-Det där tror jag inte ett ögonblick på, sade Anders.

-Gör du inte?, sade Fålle. -Gå då fram till en brud nästa gång du är ute och går och fråga om hon har ett födelsemärke på låret så får du se.....

tisdag 13 oktober 2009

Dagens citat om syndikalisten Björn Söderberg som hedrades i måndags

"Han såg alltså till att en arbetskollega till honom fick sitt liv raserat och förstört, detta genom att springa och skvallra för chefen eller cheferna om vad det var för en person som fanns på jobbet.

Vad var orsaken till Söderbergs agerande då? Jo, arbetskollegan lyssnade på s k vit makt-musik.

Men vad var problemet egentligen?

Hade det inte varit betydligt enklare för herr Söderberg att ta ett snack med killen öga mot öga och säga någonting i stil med följande?: -Du, jag gillar inte att du spelar sån här musik här, jag tar illa upp. Kan du sluta med det så vore det bra.

Eller var Björn Söderberg för feg för det? Hade han dåligt ordförråd, eller vad var det frågan om?

Nehej, istället sprang han iväg och lekte Mr Fascist. Lekte och lekte förresten, han var det ju.

Och vad är det som säger att killen som fick sitt liv raserat var nazist?

Dessutom var Söderberg ju inte chef på denna arbetsplats, hade han varit det så hade det varit en annan sak.

Men det här ställer ju verkligen en sak på sin spets ännu en gång, nämligen självaste demokratin och allt vad den innehåller, t ex ens musiksmak.

Har man inte rätt att lyssna på vilken musik som man vill? Eller har man inte rätt att lyssna på musik på sitt jobb?

Vad jag minns så jobbade både Söderberg och killen ifråga på någon form av industriarbetsplats, och hur Söderberg kunde höra någon musik över huvudtaget där är verkligen en gåta.

Det skulle också ha varit intressant att få reda på vad som sjöngs, för det är få wp-band som sjunger saker och ting rakt ut. De som gör det blir knappast långvariga, istället dyker de upp som en sol och ner som en pannkaka.

Men vad det var som sjöngs framkom ju aldrig. Var det ens vit makt-musik som det var frågan om?

Eller var Björn Söderberg som många andra, alltså de som inte kan skilja på Oi! och vit makt-musik?

Ja, fördomsfullheten fick i och med hans agerande ett nytt ljus, för höjden av fördomsfullhet när det gäller musik måste ju ändå vara att döma en person efter någonting som man inte ens hör."

Det här är skrivet i en utav de många bloggar som de senaste dagarna har tagit upp mordet på Björn Söderberg och de manifestationer som i går anordnades på vissa håll i Sverige för att hedra hans minne.

Det ska också nämnas att Björn Söderberg inte bara pratade med sin chef/sina chefer om personen utan han tog också kontakt med media och sitt fackförbund angående personen istället för att göra det som han borde ha gjort, nämligen att prata direkt med killen ifråga.

Vad tycker ni om det här?

Själv tycker jag att han gjorde helt fel.

Jag försvarar inte mordet på honom, om nu någon tror det, men det har jag också nämnt i ett inlägg som jag skrev i fredags natt.

söndag 11 oktober 2009

Boråspolisens kompetens är körd i botten, om de ens någonsin har haft någon

Vad tycker ni om begreppet hets mot folkgrupp?

Själv anser jag att detta begrepp är oerhört luddigt och falskt så det skriker om det, eftersom det innefattar mängder med saker som inte har med hets mot folkgrupp att göra, t ex trosbekännelse och sexuell läggning.

Det senaste exemplet på en sak som inte har med folkgrupper att göra är rökbomber, men enligt polisen i Borås så är så inte fallet.

Med andra ord så är Boråspolisen inkompetenta hela bunten och skulle lätt köra i botten i de allra flesta samhällstester, vid närmare eftertanke är det nog samtliga.

Följande notis stod nämligen i dag på SVT text-tv:

En hemmajord rökbomb kastades in i RFSL:s lokaler i Borås natten till idag. Ett tiotal personer fanns i lokalen men ingen fick skador som kräver vård. Polisen rubricerar fallet som hets mot folkgrupp och framkallande av fara för annan.

Det här var det dummaste som jag har läst på flera veckor.

Visst, framkallande av fara för annan är det solklart, men hets mot folkgrupp är det inte.

Det är alltså dags för Boråspolisen att se över sin egen kompetens, eller rättare sagt sin inkompetens.

Eller vad tycker ni själva?

lördag 10 oktober 2009

Om den falska minnesmanifestationen för Björn Söderberg

Nu på måndag, alltså den 12:e oktober, så är det exakt 10 år sedan som syndikalisten Björn Söderberg mördades i sitt hem av nazister, och uppmaningar här och var, bl a på olika bloggar på internet, i form av upprop inför måndagen har börjat spridas.

Tydligen så ska det på måndag på vissa håll i landet arrangeras manifestationer till hans ära, och visst, självklart ska man få hylla någon om man vill.

Men vem är det egentligen som man hyllar? Jo, en människa som har förstört en annan människas liv.

För det var just det som Björn Söderberg gjorde, han såg till att en person som lyssnade på s k vit makt-musik på sitt jobb fick sparken ifrån det, och inte nog med det, personen blev utesluten ur sitt fackförbund på grund utav detta.
Han skulle ha fått ett förtroendeuppdrag på sin arbetsplats, om det inte hade varit för Björn Söderberg.

Så det som ska hyllas på måndag är alltså raserandet av en annan människas liv.

Varför ska man hylla en person som har gjort en sådan sak? De som har tänkt att hylla Björn Söderberg kunde ju lika gärna ha startat ett upprop för att hylla hans mördare, det hade varit precis samma sak.

För både mördarna och Björn Söderberg raserade ju en annan människas liv. Han raserade livet för den person som fick sparken ifrån arbetet, som blev av med sitt förtroendeuppdrag och som blev utesluten ur sitt fackförbund.

Och vad Söderbergs mördare raserade behöver jag nog knappast nämna.

Men det var inte Söderbergs sak att, som den syndikalist som han var, springa och skvallra för kreti och pleti och därmed rasera mannens liv. Det hade företaget skött självt, han behövde inte leka Mr Fascist. Fast å andra sidan så lekte han inte, han var ju en fascist.
Det bevisade han själv genom sin handling.

Björn Söderberg var en person som stod för värden som är totalt förkastliga, Syndikalisterna är ju knappast kända för att vara en demokratisk gruppering bl a med tanke på vad deras ungdomsförbund ägnar sig åt.

Att misshandla oliktänkande, förfölja dem för sina åsikters skull osv kallar inte jag för demokratiskt, och det tror jag inte att så många andra gör heller, ja, utom terroristiska vänsteridioter då förstås.

Syndikalisterna samarbetar ju med terrorgrupperingar som Antifascistisk Aktion, alltså AFA, vilket säger mycket om SAC:s "demokratiska" inställning, t ex deras ungdomsförbund samarbetar ju med dem.

Men tillbaka till Björn Söderberg.

I mina ögon finns det ingen anledning att minnas en sådan människa som han, utom för hans närmaste, hans anhöriga, hans vänner och hans bekanta då.

Men det är ju alldeles självklart det, det vore väl konstigt om de inte ville minnas honom.

Som sagt, DET är en helt annan sak.

Nu låter det kanske som om jag försvarar mordet på honom, om ni tror det så tror ni fel.
Men Björn Söderberg borde ha haft mer i skallen än han verkade ha, och inte arbeta emot åsiktsfrihet och yttrandefrihet, och därmed emot demokratin eftersom dessa två saker är några utav hörnstenarna i demokratin.

Men vad kan man begära av en inskränkt och antidemokratisk vänsterextremist?
Ja, säg det, i alla går det inte att kräva någonting som inte finns, t ex sunt förnuft, demokratiskt tänkande, samt respekt och acceptans för andra människor.

Dessa tokstollar borde lyssna på vad en man vid namn Sokrates (alla vet ju vem han är, utom möjligtvis vänsterextremisterna då) en gång i tiden sade.

Han sade följande: -Jag tycker inte om dina åsikter, men jag är beredd att slåss för din rätt att få uttrycka dem.

Någonting att tänka på för vänsterextremister kanske?

Eller vad tror ni?

onsdag 7 oktober 2009

Halalslaktade får i pizzeria.....IGEN!

I går så stod det en minst sagt vidrig artikel på TV4:s text-tv.

Så hör löd den:

Levande får i pizzerians källare

Ett vittne såg i söndags fyra får ledas ned i källaren till pizzerian i Tidaholm.

När polisen gjorde en husrannsakan cirka en och en halv timme sedan efter tipset såg man tre levande bagglamm i källaren. Plus rester av ett fjärde, förmodligen slaktat, lamm.
Nu har kommunen stängt pizzerian.

En mer utförlig artikel om det hela står på mediabloggen Spikharry's blog på http://www.spikharry.wordpress.com .

Så här lyder artikeln där:

Halalslaktade får i källaren

Ett av fåren såg ut som om det hade blivit halalslaktat i pizzerian..

Polisen har dokumenterat blod och slaktrester på bild och man har starka misstankar om att slakt har förekommit i källaren. Men detta förnekar en av ägarna i förhör.

- Ägaren säger att avsikten var att fåren skulle slaktas på ett annat ställe och att de hade letts ner i källaren eftersom han tyckte att det var synd om dem när de väntade i transporten. Men det spelar ingen roll, man får inte ha får i livsmedelslokaler på det här sättet, säger Britt Svensson till TV4-Nyheterna Skaraborg.

Vad är det för stollar som pinar sina djur och som sedan en stor del utav svenskarna käkar upp. Detta är med all säkerhet inte den första pizzerian som har visat sig hålla på med halalslakt i källaren.

När polispatrullen kontrollerade den andra lokalen så hittade man mycket riktigt flera plastpåsar med färskt fårkött.

Så nu misstänker man att restaurangägaren har slaktat ett av fåren därnere i de andra tre fårens åsyn, säger Britt Svensson.
Detta förnekas av restaurangägaren. Han medgav att han hade slaktat ett av fåren, men inte nere i källaren utan på ett helt annat ställe.

Det hela står även att läsa om på bl a följande två länkar:

Levande får i pizzerians källare

En restaurang i Tidaholm har tvingats stänga och ägaren misstänks för brott sedan det uppdagats att ägaren haft levande får

Vad tycker ni om detta?

Själv tycker jag så här:

Let the punishment fit the crime, skär halsen av personer som håller på med eller har gjort sådant och låt dem sedan förblöda. För det är ju det som är halalslakt.

Eller också avrättar man dem på s k "normalt" sätt.

För utraderas från jorden yta, ja, det ska de. Personer som håller på med halalslakt tror tydligen att det fortfarande är 1100-talet, snacka om att ha fastnat i tiden.

Alltså, fram för dödsstraff för djurplågeri!

Vad tycker ni själva om sådana här gärningar?

PS. Egentligen heter artikeln på Spikharry's blog "Halalslaktade får i källaren vilken idiot" men jag tog bort "vilken idiot" eftersom det såg lite dumt ut, bl a på grund utav att det inte var något komma mellan orden källaren och vilken.

måndag 5 oktober 2009

Let the punishment fit the crime

Det finns ett ordspråk som heter "Let the punisment fit the crime", alltså att straffet ska anpassas efter brottet.

Och egentligen så är ju faktiskt sådant det lämpligaste straffet. Om man ska gå efter detta så ska någon som har begått våldtäkter bli våldtagen själv, en mördare bli avrättad, en djurplågare utsättas för samma plågeri som han eller hon har utsatt ett eller flera djur för.

T ex borde den 20-åriga man (man och man förresten, han plågade ju ett 20-tal djur till döds) som under sommaren bl a spikade upp en levande katt på en vägg bredvid Alingsås polisstation bli uppspikad levande på en vägg, fast då inte med spik utan med grova och kraftigt tillspetsade, knivskarpa kilar här och var rakt genom kroppen, t ex 4 stycken genom varje arm och ben.

Egentligen ska det ju vara vanliga spikar, men eftersom de inte skulle kunna hålla honom på plats så måste det användas kilar.

Don efter person, heter det ju.

På tal om djurplågare så stod det i går på SVT text-tv en artikel som handlade om att någon dåre, eller rättare sagt ett avskum, hade tagit sig in i någon form av byggnad som var avsedd för att hålla brevduvor, vilket det där också fanns, och brutit nacken av ett 30-tal av dessa fåglar.

Det hela hade skett någon gång under natten mellan lördag och söndag någonstans i södra Sverige.

Vad gör man med det as som har gjort detta?

Ja, let the punishment fit the crime.

Med andra ord: Bryt av nacken av fanskapet så att han dör.

Och dör han eller hon inte av det första försöket så upprepa proceduren tills personen ifråga är stendöd!

Vad tycker ni själva?

Ska straffet anpassas till brottet?

lördag 3 oktober 2009

Idag är det dag idag

Undrar ni över rubriken? I så fall förstår jag er, jag visste nämligen inte vilken rubrik som jag skulle ha.

Men idag blir det inget inlägg (hur går det ihop förresten? Det här är ju ett inlägg.), har inte tid.

Jag är dock tillbaka på måndag eller tisdag, eller kanske i morgon.

Ha en trevlig helg och en bra start på den kommande veckan.

Cheers!

torsdag 1 oktober 2009

Mr Creosot

Först en snusksång spelad av en pianist på en resturang, därefter en man som är lika stor och tjock som han tycker om mat och dryck på samma resturang som spyr i en hink, på golvet, rakt i matsedeln och på städerskan som torkar upp spyorna på kyparens fot.

Kypraren undrar också vad mannen, eller Mr Creosot som han heter, vill ha för mat och efter att kyparen har läst upp allt det som finns på den så beställer Creosot alltihop. Han vill ha det ihoprört i en hink med äggen överst och han säger också till kyparen på skarpen att inte snåla med pate'n!

Till allt detta tar Mr Creosot en dubbel-magnumflaska champange och sex backar öl, och efter att ätit och druckit allt det här så avslutar han med att ta en lövtunn liten mintkaka.

Hur slutar då allt detta? Ja, det får ni se om ni går in på http://www.youtube.com/watch?v=Y2Bs1ZZ-7b8 .

Det som finns där är ifrån Monty Phytons film "The Meaning Of Life", alltså "Meningen med Livet".

Mycket nöje, men se upp så ni inte blir äcklade, haha!