fredag 27 mars 2015

Analys om Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkessons comeback inom politiken

Sedan tidigare i denna vecka står det klart att Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson kommer tillbaka som partiledare för Sveriges tredje största parti till veckan, hans comeback har fått många olika reaktioner.
Inom PK-kretsar och "antirasistiska" kretsar har de flesta varit både arga och upprörda över att han kommer tillbaka, en del inom dessa kretsar har till och med gått så långt att de hoppas att han dör.
Andra inom dessa kretsar har anklagat honom mer än vanligt för att vara rasist, ta t ex Socialdemokraternas riksdagsledamot Veronica Palm som har sagt följande: "Rasistledaren är tillbaka".
Det är absolut inte okej att en riksdagsledamot uttrycker sig på detta vis, i alla fall inte om man vill verka trovärdig eller seriös. Men eftersom hon inte vill vara det så gör hon ju rätt i att uttrycka sig så.
Däremot borde Veronica Palm istället rannsaka sitt eget parti, vilket parti som är Sveriges äldsta rasistparti är ju välkänt vid det här laget.
Jag menar, det är ju allmänt känt vilket parti som startade Rasbiologiska Institutet t ex.
Och Stefan Löfven är ju inte fri från rasism han heller, vilket däremot Jimmie Åkesson är.
En annan som inte gillar comebacken är hataren Özz Nûjen.

Men hur ser det ut från den sidan som stödjer Åkesson då? Jo, där står naturligtvis glädjen högst i tak.
Och varför skulle den inte göra det? Jimmie Åkesson är ju faktiskt Sveriges bästa partiledare, t ex är han alltid lugn, saklig, behärskad och tappar heller aldrig ansiktet i varken TV-debatter, riksdagsdebatter eller några andra offentliga sammanhang över huvudtaget.
Vilken partiledare i Sverige är sådan? Jo, bara han själv.
Däremot har det spekulerats väldigt mycket om huruvida han kommer att leda partiet själv, eller tillsammans med den sedan en tid tillbaka vikarierande partiledaren Mattias Karlsson.
Om det skulle bli två partiledare för SD så blir partiet unikt i Sveriges historia, inget svenskt parti har nämligen tidigare haft två partiledare.
Så det kommer att bli intressant att se hur detta blir, detta kommer ju att komma ut "in the open" nu till veckan.
Hatet emot Jimmie Åkesson och SD kommer dock att fortsätta, detta stod ju väldigt klart t ex efter Åkessons framträdande i talkshowen "Skavlan" tidigare i veckan.
Reaktionerna över detta var väldigt olika, vissa fördömde framträdandet medans andra tyckte det var rätt av både "Skavlan" och SVT.
Själv kommenterade jag framträdandet till en artikel om det på nyhetssajten Avpixlat, så här löd min kommentar:

"Reaktionerna över Jimmie Åkessons framträdande i Skavlan får mig att tänka på vad Anders Carlberg (han som startade Fryshuset i Stockholm) sade om massmedia i en intervju med Göran Skytte, han sade så här:
"Massmedia står och skriker som vanvettiga hundar i sin okunniga dumhet!".
För PK-reaktionerna och hycklande "antirasisters" reaktioner över att Åkesson intervjuvades i Skavlan är lika absurda och människohatande denna gång också.
Men det klart, dessa hatare har ju ingen värdighet, och om de skulle ha det så har den tagit semester för tid och evighet."

Men detta är ju vad jag tycker det, andra kanske har en annan uppfattning.
I vilket fall som helst: Välkommen tillbaka, Jimmie Åkesson!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20537469.ab  ,

http://nyheter24.se/nyheter/politik/793350-jimmie-akesson-och-skavlan-i-skarp-ordvaxling-sluta-ignorera-13-procent ,

http://www.expressen.se/kultur/ozz-nujen-det-ar-synd-om-jimmie-akesson/  ,

http://petterssonsblogg.se/2015/03/27/det-ar-synd-om-veronica-palm/ ,

http://avpixlat.info/2015/03/25/fortsatt-pk-frustration-over-akessons-medverkan-i-skavlan/ .

tisdag 24 mars 2015

Intressant sammanträffande i kvällens "Trolljägarna" om näthat mot den cp-skadade komikern Jesper Odelberg

Kvällens avsnitt av TV3:s program "Trolljägarna" var särskilt intressant, detta på grund av ett visst sammanträffande. I avsnittet uppmärksammades en del näthat emot bl a den cp-skadade komikern Jesper Odelberg.
En av de personer som enligt programmet stod för en del av det värsta näthatet emot honom gick under signaturen "Morningstar", andra nic som denna person gick under var bl a "Robin Shadow".
"Morningstar" är enligt kvällens avsnitt en kvinna i 50-årsåldern som brukar kommentera på Avpixlat, Exponerat och Fria Tider.
Detta var en lustigt sammanträffande, jag själv kommenterar ofta på dessa nyhetssidor och har ofta sett kommentarer från just "Morningstar" på dem.
Samtliga kommentarer från henne i kvällens avsnitt kände jag för övrigt igen, långt ifrån alla som hon har skrivit är dock rasistiska.
Vad är det som är rasistiskt med att skriva att man hatar muslimer t ex? Jo, ingenting alls.
I vilket fall som helst var det lite kul att se kvällens avsnitt av "Trolljägarna".

Men Jesper Odelberg då? Jo, visst är han kommunist, han bekänner sig ju till en ideologi som är ansvarig för folkmord på minst 120 miljoner människor på grund av både etniska och politiska skäl.
Och visst hatar han Sverigedemokraterna, hans lögner om partiet talar ju sitt tydliga språk.
Men oavsett vad jag tycker om honom skulle det aldrig falla mig in att skriva kommentarer som hånar honom på grund av hans cp-skada.
Att göra sådant är minst sagt ett antal rejäla "slag under bältet", så att säga.
Jag tycker helt enkelt inte att sådant är okej.
Eller som en moderator för Exponerat tidigare ikväll skrev:

"Vi undanber oss kommentarer om Jespers CP-skada. Attackera hans politiska agenda i stället, det är minst lika enkelt. Ni behöver inte sjunka till vänsterpöbeln nivå."

Och jag håller med, vi invandringskritiker ska inte nedlåta oss till att sjunka till denna pöbels nivå. Istället kan de kräla i det spygröna stoftet själva.
Så här skrev jag förresten tidigare ikväll i kommentarsfältet till Exponerats artikel om det näthat som "Trolljägarna" ikväll tog upp som signaturen "Morningstar" hade utsatt Jesper Odelberg för:

"Att Jesper Odelberg sprider lögner om Sverigedemokraterna är lika oacceptabelt som att han näthatas.
Men att han fruktar för sitt liv köper jag inte, det luktar snarare snyfthistorier.
Däremot är han en bra komiker, jag tycker att han ska hålla sig till det."

Kommentarerna "Uppenbart att cp-skadan i hans fall inte bara är isolerad till kroppen" och "Sådana där missfoster tog de bort vid födseln förr i tiden" kände jag också igen, de hade skrivits i artikelns kommentarsfält men raderats.
Och kommentaren "Finns det inga höga backar där mongot bor som man kan knuffa ned rullstols-cp:et utför? LOL" kände jag också igen, den hade nämligen skrivits av "Morningstar" fast inte på Exponerat då.
Världen är liten, som det heter.

http://www.exponerat.net/jesper-nathatas-for-sin-cp-skada-finns-det-inget-stup-du-kan-rulla-ned-for/  ,

http://www.metro.se/nyheter/jesper-nathatas-for-sin-cp-skada-finns-det-inget-stup-du-kan-rulla-ned-for/EVHocx!KmYg3uRquSwRM/ ,

http://www.tv3.se/trolljagarna/nattrollet-onskar-livet-ur-jesper-odelberg ,

https://twitter.com/odelbergjesper .

söndag 22 mars 2015

I gårdagens Sverigekanalen live: Skulle Lars Vilks negativa kritiker vilja byta med honom?

Det var en mycket allvarlig, men samtidigt lugn, Karpstryparn som igår medverkade i Sverigekanalen live.
Jag pratade väldigt mycket om den välkände konstnären Lars Vilks föreläsning i Karlstad den 16:e mars i år, jag försökte gå in i mitt innersta och berättade på ett djupt och känslosamt sätt om hur jag upplevde den från början till slut.
Men jag pratade även rent allmänt om Lars Vilks, han är ju en person som dag ut och dag in ständigt lever under en enorm hotbild från muslimer på grund av den rondellhund som han år 2007 gjorde av deras profet Muhammed.
De som ägnar sig åt att hacka på honom och mena att han kränker muslimer, att han inte har någon rätt att hålla föreläsningar eller på andra sätt framträda osv borde istället försöka sätta sig in i hans situtation.
Gjorde de det skulle det kanske låta annorlunda.
Skulle de vilja byta med honom för en dag eller en vecka t ex? Gjorde de det skulle de inse vad bra de har det.
Jag försökte nämligen i gårdagens avsnitt föreställa mig hur det är att vara Lars Vilks.

Men sändningen handlade även om andra saker, t ex dödsskjutningen på en resturang på Hisingen i Göteborg på vilken två kriminella invandrare med automatvapen tidigare i veckan sköt ihjäl flera personer av vilka några av offren var invandrare själva (7-8 personer fick även föras till sjukhus på grund av sina skador).
Sändningen handlade också om Utrikespolitiska föreningen i Karlstad (alltså de som hade anordnat Lars Vilks föreläsning i måndags), den kommande moske'n i stadsdelen Rud i Karlstad, Rysslands president Vladimir Putin, "irländska" asfaltsbedragare, litauiska brottsligor, annan invandringsbrottslighet, samt om hur det är att vara arbetslös i dagens Sverige.
Ni som missade att höra gårdagens livesändning kan höra den via den första av länkarna här nedanför, för att göra det så går ni in på den och klickar på pilen i radiorutan högst upp.
Programmet spelas då upp.
Jag är med från 46 minuter in i programmet.
Trevlig lyssning på er!

https://archive.org/details/Sverigekanalen20150321 ,

http://bloggar.expressen.se/thomasmattsson/2015/03/universitet-svek/  ,

https://www.facebook.com/pages/Utrikespolitiska-f%C3%B6reningen-i-Karlstad/200242089986136 ,

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/varmlandsnytt/hon-stod-bakom-forelasningen-med-lars-vilks  ,

https://upfkarlstad.wordpress.com/  ,

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/varmlandsnytt/chefredaktoren-fel-av-kau-att-stoppa-vilks  ,

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article20500742.ab ,

http://www.vf.se/nyheter/karlstad/moske-pa-rud ,

http://www.st.nu/allmant/medelpad/min-kompis-en-javla-invandrare .

tisdag 17 mars 2015

På föreläsning i Karlstad med den välkände konstnären Lars Vilks

Igår kväll var den kväll då konstnären Lars Vilks föreställning i Karlstad hölls, denna arrangerades av Utrikespolitiska föreningen i Karlstad.
Jag var en av dem som var där, därför kan jag blogga om det.
Det var en märklig känsla att först stå där på Stora torget i väntan på att insläppet skulle börja och samtidigt se hur mer och mer människor samlades på torget, en lika märklig men samtidigt skön känsla var det också att komma ut ur Gamla Wermlandsbankens lokal och mötas av...i princip ingenting alls där utanför.
Hela torget var nämligen lika tomt på folk som det var fullt när man skulle gå in.

Men vi tar det hela från början:
Sällan har man sett ett så stort säkerhetspådrag som innan föreläsningen skulle börja, det stod poliser här och var kraftigt utrustade med bl a k-pistar eller AK5:or, en helikopter flög högt ovanför Karlstads innerstad för att kunna hålla koll på eventuella orosmoment, gott om piketbussar var utplacerade nära ingången till lokalen, en lång rad med kravallstaket var utplacerade längs med kanten på den stora trottoaren nära ingången osv.
Så hade det utbrutit våldsamheter begångna av muslimer och andra som hatar yttrandefriheten, ja, då hade man verkligen inte kunnat skylla på att polisen inte tog sin uppgift på största allvar.
Farhågorna för våldsamheter besannades denna gång dock inte, det närmaste man kom våldsamheter var möjligtvis när en polis sade till ett gäng invandrarungdomar (förmodligen muslimska sådana) att gå ner från kravallstaketen.
Men bortsett från några sura blickar från några enstaka vuxna muslimska invandrare hände inte ett skit.
Detta måste ha varit skönt för både polisen och Lars Vilks, konstnären stod för övrigt innan insläppet vid insläppningsbordet och pratade med några av arrangörerna från Utrikespolitiska föreningen.
All heder åt denna förening förresten som hade arrangerat det hela, och bu och bä för de yttrandefrihets- och demokratifientliga typer (däribland t ex Peter Franke på Värmlands Folkblad och Rauf Ahmadi från Islamiska kulturföreningen) som fördömde föreläsningen.
Föreläsningen handlade för övrigt inte ens om profeten Muhammed, om nu någon trodde det.

Men vad handlade föreläsningen om då?
Jo, Lars Vilks tog upp andra saker som hade med yttrandefrihet att göra, t ex attentatet emot den franska satirtidningen Charlie Hebdo och även Köpenhamnsattentatet i vilka flera personer brutalt sköts ihjäl av muslimer på grund av sitt engagemang för yttrandefriheten.
Vilks hade flera argument för att man måste kunna tala om saker utan att riskera sitt liv, inte bara tala förresten utan också göra.
För man ska komma ihåg att konst är till för att provocera, väcka uppmärksamhet och vara kontroversiell, den konstnär som inte lyckas med dessa tre saker är ingen konstnär.
Ända sedan han år 2007 slog igenom med att avbilda profeten Muhammed som rondellhund har Lars Vilks klart och tydligt lyckats med dessa tre saker , alltså är han en äkta konstnär som dessutom står upp för demokrati och yttrandefrihet.
Ett annat exempel på en konstnär som står upp för dessa båda saker och som precis som Lars Vilks väcker uppmärksamhet, provocerar och är kontroversiell är den välkände gatukonstnären Dan Park, Vilks tog även upp honom under sin föreläsning.
Ja, det var en mycket samlad, lugn och saklig Lars Vilks som mötte c:a 150 av Karlstads innevånare, så många personer hade nämligen anmält sig till föreläsningen.
Eller rättare sagt, det var fler än så, t ex tre personer som inte kom in trots att de hade anmält sig.

Hur gick då detta ihop? Enligt arrangörerna var man ju tvungen att anmäla sig på en lista för att kunna komma in, anmälningstiden hade tydligen gått ut sent på söndag eftermiddag.
Det verkade dock råda en del oklarheter kring vilken den dag den tiden hade gått ut, huruvida den länk som man skulle anmäla sig på fungerade eller inte, vilket betalningssätt som fungerade och vilket som inte gjorde det, samt ett antal andra saker.
Den ena personen hade inte anmält sig via länken och fick därför inte komma in, de andra två kom heller inte in trots att de hade skickat in betalningen i rätt tid.
I och med detta uppstod det en anmärkningsvärd diskussion mellan en av de anmälda och två av representanterna för Utrikespolitiska föreningen, personen ifråga tog upp ett antal brister när det gällde anmälningssättet och menade att han och en kompis visst hade anmält sig.
De två arrangörerna verkade då försöka slingra sig, detta medan fler och fler i ledet uppmärksammade diskussionen.
Och de var inte ensamma om att göra det, några journalister gjorde det också och det togs bilder på de som diskuterade.
Personen som diskuterade med de två bakom anmälningsbordet nämnde flera exempel på att någonting var allvarligt fel med sätten att anmäla sig på, t ex hade det tydligen under söndagen inte gått att fylla i några uppgifter via länken eftersom den inte fungerade och när han väl hade lyckats komma in på den, ja, då gick det bara att anmäla sig utan dosa genom att bara skicka iväg personnumret som OCR-nummer.
De två medarrangörerna bakom bordet försökte då få det till att personen hittade på genom att mena att ingen annan hade haft några problem, dock blev de genast tillrättavisade med förklaringen att "tekniska problem kan faktiskt uppstå, sådant kan hända" samt "kan ni tala om för mig hur man ska kunna anmäla sig när det inte fungerar som det ska?".
De två bakom bordet verkade då försöka slingra sig ännu mer, det förstår man ju särskilt eftersom detta inte var någon bra reklam för Utrikespolitiska föreningen. Det var ju många som såg och hörde diskussionen.
Denna diskussion höll på en bra stund, men till slut fick dock även denna person lämna ledet. Därefter fortsatte insläppet.

Men bortsett från detta hände ingenting anmärkningsvärt, när föreläsningen var slut fick dock publiken ställa frågor till Lars Vilks.
En av de som gjorde det var, hör och häpna, en fredlig muslim (finns det sådana?) som undrade hur Vilks hade mage att kräva respekt när han, enligt henne, inte visade det för hennes egen religion.
Vilks svarade då följande:

-Det handlar om yttrandefrihet gentemot islam. Det jag och andra pekat på är problemet med en religion som är så tätt sammanlänkad med politik. Den måste kunna ifrågasättas på olika sätt. Yttrandefriheten – att kunna tala om saker utan att riskera sitt liv – är däremot själva grundbasen som allt vilar på.

Sammanfattningsvis kan man konstatera att Lars Vilks hade bra och sakliga argument även under denna föreläsning.
För i själva grundbasen för yttrandefriheten och demokratin ingår ju faktiskt just det som han svarade den muslimska kvinnan.
Om detta råder det helt enkelt alltså inget som helst tvivel, såvida man inte är totalt verklighetsfrånvänd förstås!
Här nedanför följer ett antal bilder (med bl a Lars Vilks själv på) och länkar om gårdagens föreläsning i Karlstad med Lars Vilks.
Håll till godo:





http://www.vf.se/nyheter/karlstad/dar-kommer-han-problemet ,

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20479258.ab ,

http://www.svtplay.se/klipp/2763334/rekordstort-polispadrag-nar-vilks-kom-till-karlstad  ,

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/varmlandsnytt/bombhundar-och-kravallstaket-ska-skydda-vilks  ,

https://www.nordfront.se/stor-sakerhet-nar-vilks-talar-ikvall.smr  ,

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/lars-vilks-talar-i-karlstad_4413385.svd ,

http://www.vf.se/asikter/ledare/jag-ar-inte-lars-vilks  ,

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/varmlandsnytt/islamiska-kulturforeningen-oansvarigt-att-bjuda-in-vilks ,

http://www.expressen.se/gt/lars-vilks-det-ar-ingen-lek-det-har/ .

söndag 15 mars 2015

Polisen: Muslimska besökare orsakade branden i Eskilstunamoske'n

Under början av veckan kom det fram uppgifter från en källa inom polisen som tydde på att det var en överhettad fritös som hade orsakat branden i Eskilstunamoske'n på Juldagen förra året, detta dementerades sedan arrogant och otrevligt av förundersökningsledaren Lars Franzell.
Dagen därpå gick räddningstjänsten ut med att det inte fanns någonting som tydde på att branden var en olyckshändelse.
Igår visade det sig dock att branden faktiskt var en olyckshändelse, fast orsakad av muslimer som befann sig i moske'n när den började brinna.
Saxat från en rapport från polisen:

"Genom de tekniska undersökningar och mängden av förhör kan det uteslutas att branden startat genom att något kastats in i lokalen och det finns inga uppgifter alls i utredning som pekar på att för moskén utomstående personer funnits i den när branden startade."

Detta skrev polisen igår i ett pressmeddelande.
Men det kommer mera, som det heter:

-Den samlade utredningen bedöms av polisen utesluta ett "attentat" mot moskén utifrån. De uppgifter som kom till polisen, medan polis- och räddningsinsatsen vid själva branden fortfarande pågick, om att någon eller några personer skulle ha kastat in något i moskén och sprungit från platsen kan avfärdas. Det finns ingenting i utredningen som styrker att det handlar om något annat än helt obefogad ryktesspridning bland åskådare på platsen.

Detta säger Fredrik Wallén, tillförordnad kommunikationschef i Polisregion Öst.
Istället ska branden ha uppstått i en hög med kläder i ett kapprum där det när branden uppstod rörde sig mycket barn. Polisen tror att branden uppstått som ett resultat av "lek med eld, anläggning eller våda" och att det är moskébesökarna själva som tänt på.
Polisen understryker att det inte finns något som tyder på att branden uppkommit som resultat av överhettad elektronisk utrustning och man har heller inte funnit spår av någon brännbar vätska.
Så var det alltså med det evinnerliga propagerandet från PK-håll och "antirasistiskt" håll om att branden var ett attentat med hatbrottsmotiv riktat emot muslimer.
Jag säger som general Slauson sade i filmen Ravenous (med bl a Robert Carlyle i huvudrollen) när han hade lyssnat färdigt på vittnesmålet från kapten John Boyd om vad mannen Colqhoun som var besatt av den monsterliknande anden Wendigo hade gjort:
-I think you've better change your story.

https://polisen.se/Aktuellt/Pressmeddelanden/Sodermanland/Inget-brott-kan-styrkas-i-forundersokning-om-brand-i-moske-Eskilstuna/ ,

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=6116068  ,

http://www.friatider.se/polisen-moskebrand-startades-av-moskebesokare ,

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20463090.ab  ,

http://www.friatider.se/f-runders-kningen-om-mosk-branden-l-ggs-ned ,

http://svenska.yle.fi/artikel/2015/03/13/moskebranden-i-eskilstuna-var-inget-brott  ,

http://www.rottentomatoes.com/m/ravenous/ .

tisdag 10 mars 2015

Fritös avslöjad som högerextremist - ansvarig för brandattentatet mot Eskilstunamoske'n

Sedan igår står det klart att resultatet av den polisutredning som sedan Juldagen i fjol tillsattes för att utreda ett attentat med förmodade hatbrottstecken emot en moske' i Eskilstuna är ett stort fiasko.
Det har nämligen visat sig att den förmodade "rasisten" eller "högerextremisten" som man under nästan hela 3 månader har trott har begått detta attentat inte är en människa över huvudtaget.
Men vem är det då som har begått attentatet? Jo, en, hör och häpna, fritös! Och till råga på allt en överhettad sådan också.
Detta enligt en poliskälla som har bekräftat detta för tidningen Eskilstunakuriren.
Att "attentatet" orsakades utav en fritös är naturligtvis fruktansvärt pinsamt för förundersökningsledare Lars Franzell vid länskriminalen i Södermanland, han har ju sedan igår blivit överöst med frågor från journalister på grund av just detta.
De få av gångerna som han har svarat på frågorna har han mest varit otrevlig och snäst av de journalister som har ställt frågorna.
Ett av hans svar är t ex följande:

-Det är spekulationer alltihop, jag bryr mig inte om det. Nästa gång jag pratar i det här ärendet så är det genom ett pressmeddelande.
Du behöver inte bry dig om rykten.

Men jag förstår honom, och jag är nog inte ensam om att göra det.
Det har ju faktiskt tagit nästan hela 3 månader att komma fram till vilken som är "gärningsmannens" identitet, och när man äntligen kommer fram till vem det är som har begått attentatet, ja, då visar det sig att det inte alls är någon människa som har gjort det utan istället en fritös!
Hur många av Sveriges alla medborgares alla skattepengar har förresten inte denna utredning kostat? För det är ju en hel del som det är frågan om.
Hade man inte varit så himla inriktad på att motivet till attentatet var hatbrott så hade man förmodligen löst "brottet" för länge sedan, man borde alltså ha varit öppen för annat än att brottet var riktat emot någon form av minoritet, i det här fallet muslimer.
Men sanningen svider uppenbarligen rejält för Lars Franzell sedan igår, det är ju inte så konstigt att han snäser av journalister till både höger och vänster på grund av just det här.
Däremot så finns det tydligen folk som tror att polisen har obegränsade resurser till att utreda grova brott, vilket ju inte stämmer.
Istället måste polisen prioritera, uppenbarligen var det förmodade attentatet emot denna moske' i Eskilstuna någonting som man prioriterade.
Därför satte man in alla resurser som gick, trots detta tog utredningen nästan 3 månader och efter mycket om och men hittade man till slut den skyldige....som var och är en fritös.
Och ändå verkar det som om utredningen inte är klar än.
Vem vet? Kanske hittar man några fritöser till, och vips har vi en ny terrorgruppering....fast då bestående av fritöser då.

Sedan har vi alla dessa idioter som gick ut och demonstrerade i ett fackeltåg emot "islamofobi" också, snacka om att de måste ha känt sig rejält dragna vid näsan när de efteråt fick klart för sig att de faktiskt demonstrerade emot en fritös.
Men fritöser verkar ju tydligen vara de nya rasisterna, så helt fel ute kanske de inte var ändå.
Eller?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20439772.ab  ,

http://www.exponerat.net/uppgifter-fritos-orsakade-moskebranden/  ,

http://www.metro.se/nyheter/uppgifter-moskebranden-var-inte-anlagd-orsakades-av-fritos/EVHoci!Eyo1TF8OjzPm/ ,

http://avpixlat.info/2015/03/09/fritos-bakom-moskebranden-i-eskilstuna/  ,

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/svtsormland/fritos-orsakade-moskebranden ,

http://ekuriren.se/nyheter/eskilstuna/1.3024039-sa-startade-moskebranden .

måndag 9 mars 2015

Granskning Sveriges årskrönika

Den 8:e mars 2015 (alltså i går) fyllde Youtubevarianten på SVT-programmet Uppdrag Granskning exakt 1 år, sedan dess start har det verkligen hänt saker.
Politiskt korrekta makthavare som t ex journalister på t ex Expressen, Aftonbladet och Sveriges Radio har ställts mot väggen angående många av deras lögner på ett sätt som inte har gjorts tidigare.
Naturligtvis har ingen av dessa kunnat acceptera detta, istället har olika sätt och försök att stoppa programmet gjorts av de intervjuvade vilket inga av dem har lyckats med.

Vilket program är det då som har framkallat dessa reaktioner? Jo, Granskning Sverige, eller rättare sagt programmets eminenta och slagkraftiga reportageteam som har ställt politiskt korrekta makthavare emot väggen på ett mycket sakligt och seriöst sätt.
Mycket har avslöjats, och allt talar för att Granskning Sverige kommer att fortsätta granska.
För detta behövs verkligen, det behövs fristående svensk media som inte tjänar maktens intressen, som inte mörkar och som vill Sveriges bästa.
Granskning Sverige är en av den sortens mediaaktörer.

Här följer programmets årskrönika, håll till godo: https://www.youtube.com/watch?v=3cthgVszf3s .

Och på tal om Uppdrag Granskning förresten: http://www.svt.se/ug/leva-och-do-i-grums .

söndag 8 mars 2015

I gårdagens Sverigekanalen live: Om näthat

Större delen av gårdagens livesändning i Sverigekanalen handlade om det s k näthatet. Anledningen till att jag skrivit "det s k näthatet" är att mycket av det som anses vara näthat i själva verket inte är det.
Kritik och mothugg är inte näthat t ex.
Däremot är det mycket näthat som begås av den sida vilken en majoritet av dess företrädare anser sig vara antirasister. I själva verket begås det värsta hatet av just sådana personer.
Ett exempel på en sådan person är "journalisten" Alexandra Pascalidou, ett annat exempel är programledaren Robert Aschberg.
Vem eller vilka bestämmer vad som är hat och vad som inte är det? Ja, det beror ju på vem man frågar och vem som svarar. Alla har helt enkelt olika åsikter om detta.
Själv tycker jag att mordhot är tydliga exempel på näthat, har själv fått sådana på grund av mitt bloggande.
Dessutom är det en väldig skillnad på hat och hat, en person som är politiskt korrekt och "antirasist" får ju använda sig utav hur mycket hat och hot som helst (både på internet och utanför) men om en person som är invandringskritiker eller liknande gör samma sak döms det ut.
Som sagt, vad som är hat och vad som inte är det beror på vem man frågar och vem som svarar.

Jag tog också upp TV3-programmet "Trolljägarna".
Med vilken rätt har detta program att agera domare, jury och bödel?
Begår Robert Aschberg & Co själva olagligheter?
Och varför hängs inte politiskt korrekta hatare ut i programmet?
Däremot gör Aschberg & Co naturligtvis rätt när de hänger ut Robert "Pongo" Hermansson (alltså han som driver Facebooksidan "Butthurt"), men folk som bara är kritiska emot t ex offentliga personer ska naturligtvis inte hängas ut.
Därmed är vi inne på en väldigt intressant sak, nämligen följande:
Vilken del har politiskt korrekta och offentliga personer själva i att de utsätts för hat? Är de så oskyldiga själva till det? 
Är man en sådan person så måste man tänka på att inte göra samma saker som man anklagar hatare för att göra, i annat fall blir det hyckleri så det bara skriker om det.
T ex Alexandra Pascalidou borde inte göra sådana saker, hon är ju faktiskt på många sätt likadan som de hatare som hon påstår förföljer henne på olika sätt.

Och när vi ändå inne på näthat osv: Kör mediamoguler som t ex Aftonbladet och Expressen med hat som t ex näthat?
Kör TV4 (t ex TV4-Nyheterna) med hat? Ta t ex TV4:s hat och grova förtal emot det svenska kungahuset.
Jag granskar helt enkelt i gårdagens livesändning i Sverigekanalen vad som är näthat och vad som inte är det. Jag ger även i den några exempel på "näthatsituationer" som jag själv har varit inblandad i.
Även Expressens chefredaktör Thomas Mattsson får sig ett gäng "kängor" i det, han är ju förresten inte bara en hatare utan kan inte acceptera att bli kallad för patetiska saker som t ex gris via t ex Twitter.
Jag tänker nu på Kamil Ryba, alltså han som gjorde detta nu senast, hade jag varit Ryba hade jag haft lite mer fantasi.
För ska man kalla någon för någonting så ska man ju göra det så att det märks ordentligt, Ryba har alltså ingen fantasi.
Hade jag varit Thomas Mattsson så hade jag inte brytt mig om det där med gris, Mattsson är alltså lika patetisk som Kamil Ryba är.
För övrigt fick Mattsson i torsdags priset Årets utgivare....eller rättare sagt Årets hatare.
Fast frågan är ju om priset Årets hatare delades ut till rätt person, Mattsson har ju hård konkurrens.
Jag tar även upp Sveriges värsta näthatare genom tiderna, nämligen socialdemokraten Marcus Arnesson. Han är för övrigt invandrare ifrån Afrika.

Men gårdagens livesändning handlade inte bara om näthat, utan också om andra saker som t ex stoppandet av konstnären Lars Vilks med hänvisning till att hans säkerhet inte kan garanteras.
Den egentliga orsaken är ju att folk på bl a olika Folkets hus och universitet vill stoppa honom från att uttrycka sig.
Även många "journalister" i Sverige, t ex Peter Franke på Värmlands Folkblad, vill det. I annat fall hade han inte skrivit en artikel härom dagen i vilken han hånade Lars Vilks rätt att yttra sig.
Jag är med från 1 timme och 5 minuter och 28 sekunder in i gårdagens livesändning och 2 timmar framåt, efter det ringer en viss Kent Andersson in till programmet.
För att höra sändningen så gå bara in på den första av länkarna här nedanför och klicka sedan på pilen i radiorutan till höger, programmet spelas då upp.
Trevlig lyssning på er!

https://archive.org/details/SverigekanalenKanal1March0720151600 ,

http://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/allt-som-vanstern-ogillar-ar-nathat-1/ ,

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/anderslindberg/article20415791.ab ,

http://petterssonsblogg.se/2013/05/29/nathataren/ ,

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20411365.ab ,

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vastnytt/ingen-debatt-med-lars-vilks-i-goteborg ,

https://www.nordfront.se/tidningsutgivarna-utser-thomas-mattsson-till-arets-utgivare.smr ,

http://www.vf.se/asikter/ledare/fornuftet-har-segrat  ,

http://www.medievarlden.se/nyheter/2015/03/allt-om-arets-dagstidning-2015 .

onsdag 4 mars 2015

Vem resonerar konstigast? Veganen eller Stefan Löfven?

Att Sverige sedan riksdagsvalet 2014 har gjort sig känt för att ha världens mest inkompetenta och ynkliga statsminister är allmänt känt vid det här laget, Stefan Löfven har ju titt som tätt sedan dess (men även innan valet också) bevisat att han minst sagt inte har så mycket som "en enda häst i det förstörda stallet".
Ta bara det här med Saudiarabien t ex, enligt honom är nämligen det landet ingen diktatur för att i nästa sekund helt plötsligt vara det.
Löfven har ju lyckats med det som få svenska politiker har gjort tidigare, nämligen att ge uttrycket "hoppandes fram och tillbaka över ån efter vatten" en helt ny innebörd.
Eller ska vi säga "jag är en enbent och kobent höna som inte vet vilken fot jag ska stå på"?
Under tisdagskvällen blev han nämligen återigen uthängd och avslöjad som just detta, då visade det sig nämligen att regeringen har hemligstämplat ett brev från Saudiarabiens ambassad i Stockholm om det militära samförståndsavtalet mellan Sverige och Saudiarabien.
Brevet är undertecknat av regeringens försvarsminister Peter Hultqvist, beslutet togs under regeringssammanträdet den 26 februari i år.
Men Stefan Löfven påstår att han inte känner till det här.

Nu undrar jag bara hur många gånger Löfven sov i skolan under sin skolgång också? Gick han ens i skolan förresten?
För det här är allvarliga saker, det är ju viktigt att en statsminister oavsett politisk tillhörighet har koll på sin regering.
Visst, Löfven behöver väl inte ha koll på hur ofta hans ministrar går på skithuset, men lite mer än detta är ju inte att kräva för mycket.
Eller också är det det.
Men det klart, en statsminister som dag ut och dag in hela tiden tjatar om att landets tredje största parti är fascistiskt och rasistiskt, samtidigt som han inte har några som helst problem med att samarbeta med en av världens tre värsta och största diktaturer, talar ju sitt tydliga språk.
Löfvens resonnemang får mig förresten att tänka på den vegan som hade problem med flatlöss vid ett visst könsligt ställe på sin kropp, men som försökte få bort dem utan att döda dem.
Om denna pappskalle stod det nämligen om under tisdagen på en sajt som heter Omtalat, och som tydligen är en del av Expressen.
Han och Löfven har ju faktiskt en sak gemensamt, de har ju lite problem med vissa saker.
Men medan den ena av dem väljer att försöka få bort sina problem väljer den andre att samarbeta med dem.
Jag trodde aldrig att jag skulle säga det här, men i det här fallet slår jag faktiskt ett slag för veganen.
För jag tror knappast att han skulle vilja samarbeta med krafter som vill döda honom.
Eller har jag fel när jag säger att flatlöss inte vill döda folk? Om de så skulle vilja det så skulle det väl i så fall vara frågan om en korsning mellan flatlöss och ebolavirus, den korsningen tror jag dock för övrigt inte är biologiskt möjlig.
Fast å andra sidan "växer ju det gott om galna vetenskapsmän på träd", så man vet ju aldrig.
Vissa personer borde nog ta till sig följande uttryck: Don't fuck with Mother Nature!

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/beslut-papper-om-saudiaffaren-hemligt_4378525.svd  ,

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/lofven-kande-inte-till-hemliga-dokumenten_4379337.svd .