söndag 19 februari 2017

Officiellt fördömer Dan Eliasson Peter Springares uttalanden - internt låter det annorlunda

Vad har Dan Eliasson och Stefan Löfven gemensamt? Jo, båda två är de sämsta representanterna i Sverige någonsin för sina ämbeten. Dessutom försöker båda två vara politiker, vilket ingen av dem lyckas med heller, plus att ingen av dem någonsin vet vad de pratar om.
Och visst ja, hycklare är de också.

                                                       (Bild på Dan Eliasson)

Angående hycklare förresten så står det nu klart att Dan Eliasson håller med Örebropolisen Peter Springare om vilka som står för en majoritet av brottsligheten i Sverige, i alla fall internt.
I ett internt PM, som publicerats av Svensk polis , skriver Eliasson nämligen följande:

"Vi ser också att det stora flykting­mottagandet inte bara ger ökad belastning i form av gräns­kontroller, verkställigheter och ordnings­problem vid asylboenden. Detta leder också till brottslighet i våra förorter och stadskärnor. Precis som vid asyl­boendena är det ofta kopplat till unga män med stor social utsatthet och svaga familjeband, där många helt saknar anhöriga i Sverige".

Peter Springare anser dock att Dan Eliasson går längre än vad han själv gör. Springare blev förresten friad för misstankar om hets mot folkgrupp i fredags, någonting som han faktiskt inte ens har varit misstänkt för. 
Men det som Peter Springare har sagt (eller rättare sagt skrivit) på sin privata Facebooksida kan de allra flesta poliser i Sverige skriva under på, och nu verkar det även som om självaste rikspolischefen gör det också.
Kommer Dan Eliasson att bli anklagad för hets mot folkgrupp nu? Kommer han att misstänkas för det?
Men visst ja, invandrare är ju ingen folkgrupp.

Relaterat:

Podcast Nationella #28: Om bl a Peter Springare

Eliasson kopplar kriminalitet till invandring i internt PM

2 kommentarer:

Ma sa...

Passar sig väl att erkänna att invandringen har att göra med den ökade brottsligheten. Eliasson kanske fattar att de flesta redan har insett dettafaktum..

Karpstryparn sa...

Ja, till och med han verkar ha insett att han inte kan fortsätta mörka längre.
Men han vill väl inte bli mindre populär än vad han redan är, man kan ju faktiskt säga att han är poliskårens Stefan Löfven. Men till skillnad från Stefan Löfven förstår han att han inte har något förtroende hos folk.