torsdag 8 juni 2017

Stockholms Stadsmission nobbar 85 000 kronor - vill inte hjälpa fattigpensionärer

I en tid när det är viktigt att hjälpa fattiga människor (eller borde vara viktigt att hjälpa fattiga människor) finns det hjälporganisationer som gör precis tvärtom.
En av dessa är uppenbarligen Stockholms Stadsmission som igår vägrade ta emot 85 000 kronor , en summa som är stor för de flesta människor i Sverige och som därför skulle kunna hjälpa många som har det svårt och fattigt.


Stockholms Stadsmission borde alltså skämmas ögonen ur sig, man ska inte ha mage att kalla sig för hjälporganisation när man bete'r sig och agerar på ett sånt här falskt och motsägelsefullt sätt.
Det hela blir heller inte mer förklarigt av att man går emot sin egen stadga, istället blir det hela bara ännu mer absurdt.
I Stockholms Stadsmissions gåvopolicy står det nämligen att organisationen inte får ta emot pengar från givare som ägnar sig åt pornografi, vapen, tobak och alkohol.
Däremot står det ingenting om politiska partier. Det var nämligen ett parti som ville ge de 85 000 kronorna till Stockholms Stadsmission.

Men vilket parti var det då? Jo, Sverigedemokraterna. Men istället för att visa att man bryr sig om fattiga människor gjorde Stockholms Stadsmission alltså tvärtom.
Ingen motivering finns dock till beslutet, det står ju som sagt ingenting om politiska partier i gåvopolicyn.
Men det hela har naturligtvis att göra med att det är just SD som ville ge pengarna, hade det varit något annat parti som hade gett pengarna så hade det naturligtvis varit okej.
Beslutet att vägra ta emot pengarna är alltså inte bara genomfalskt utan också extremt motsägelsefullt, man går ju emot sin egen policy.
Istället väljer nu SD att skänka pengarna till någon annan hjälporganisation, alltså en som verkligen är en hjälporganisation.
Som sagt, Stockholms Stadsmission borde skämmas och inte kalla sig för en hjälporganisation.
För det är man uppenbarligen inte, i alla fall ingen seriös sådan.

Relaterat: Viktigare för stadsmissionen att vara pk än att hjälpa människor i nöd

Inga kommentarer: